Ervin Engapet (AFP)
Ervin Engapet (AFP)

Engapet ide u Tursku za 700.000 godišnje

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.03.23. | 20:05

Francuz opet napušta Italiju

Iako ima još godinu dana ugovora sa Modenom, francuski odbojkaški as Ervin Engapet će na kraju ove sezone napustiti italijanski klub i preseliti se u Tursku, javljaju lokalni mediji.

Engapet je navodno dogovorio saradnju sa turskim Halkbankom u kojem će zarađivati 700.000 evra po sezoni. Do sada je u Modeni bio jedan od najplaćenijih odbojkaša sveta sa godišnjom platom od 800.000 evra ali italijanski klub poslednjih nedelja doživljava velike promene na organizacionom planu i smanjuje budžet za sledeću sezonu.

Izabrane vesti

Sjajni ali i kontroverzni francuski primač je u Modeni proveo veći deo karijere i postao jedan od najboljih na svetu. Ovo mu je bio drugi mandat. Prvi put je igrao od 2014. do 2018. i bio najbolji igrač tima koji je 2016. osvojio triplu krunu na domaćem frontu.

Potom je u velikom transferu pojačao najjači tim sveta Zeniz Kazanj gde je nasledio najboljeg odbojkaša planete Vilfreda Leona. Ali tamo nije opravdao očekivanja, nije osvojio Ligu šampiona nijednom za tri sezone a imao je i skandal kada je iznenada napustio tim i otišao u Francusku.

Posle tri sezone u Rusiji se vratio u Modenu 2021. godine i potpisao trogodišnji ugovor koji očigledno neće odraditi do kraja. Modena neće tražiti obeštećenje i pustiće ga za džabe u Tursku samo da se reši njegovog visokog ugovora. Ali i njegovih problema sa disciplinom zbog kojih je nedavno bio suspendovan na desetak dana.

Prema najavama iz Italije, najveće šanse da zameni Engapeta u Modeni se daju iskusnom Osmaniju Huantoreni, Kubancu koji je godinama nosio dres italijanske reprezentacije. On je godinama igrajući za Trentino i Lube bio najveći rival Modene a trenutno nosi dres turskog Zirata.


tagovi

Ervin Ngapet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara